Tombes de Goitallops
Taradell

Avinguda Goitallops, 37

Prehistòric
    BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Dídac Pàmies-Antequem, S.L.

A la finca núm. 37 de l'Avinguda de Goitallops, l'any 1994, el propietari topà amb dues sepultures de lloses al moment de realitzar la plantació d'un arbre. El jaciment està format per dues tombes de planta rectangular revestides amb lloses. Existeix una tomba de majors dimensions de 1,4 x 1,05 x 0,5m ubicada cronològicament vers els anys 2000 i 1000 aC, i una segona tomba més reduïda, de 1,75 x 0,9 x 0,35m datada en època alt medieval.

El jaciment arqueològic va ser descobert el gener de l'any 1994 mentre el propietari de la finca intentava plantar un arbre, alertat el Servei d'Arqueologia de la Generalitat de Catalunya, l'arqueòleg dels Serveis Territorials de Barcelona Antoni Caballé s'hi desplaçà i encarregà l'excavació d'urgència del jaciment a Imma Mestres, Josep Pujades i Carme Subiranes. Actualment les tombes de caixa de llosa encara es conserven in situ, integrades dins el pati particular. Les restes òssies dels individus es troben al Museu de Pedret de Girona.

Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arqueològic i paleontològic. Taradell (Osona). Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.
    MESTRES, I.; PUJADES, J.; SUBIRANES, C. (1994): Memòria de l'excavació arqueològica d'urgència al solar de l'Avinguda de Goitallops núm. 16 de Taradell (Osona). Inèdit