Tomba de can Feixes
Fonollosa

Camps. Can Feixes, s/n (08259 Fonollosa)
    Uns 200 m abans d'arribar a Can Feixes, cal agafar el camí de la dreta i pujar uns 400 m. A l'esq.

IX-X
    Raquel Valdenebro Manrique

Tomba antropomorfa excavada directament a la roca, sobre un promontori rocós que s'alça sobre els camps de conreu. Es tracta d'una tomba de forma rectangular amb orientació E-O, de 170 cm de llargada per 74 cm d'amplada i 8 cm de potència.

Malgrat que actualment es visualitza fàcilment una sola tomba, cal tenir en compte, que l'entorn en el qual es troba és una roca coberta actualment de vegetació, en la qual podrien localitzar-se més tombes d'aquest tipus. Segurament no és tracta d'un exemplar aïllat, sino que deu formar part d'un conjunt. També, si la vegetació ho permetés, es possible que hi haguéssin forats per libacions a la mateixa roca.

Es tracta d'un tipus d'enterrament documentat entre els segles IX i X.