Tines del Nillot
Castellfollit del Boix

Camí del Clot. Est de Castellfollit del Boix
    Emplaçament
    Camí cap a Fontanelles. A l’alçada del Viver de Fontanelles agafar el camí del clot direcció a la Font de Cal Sargantana
    463

41.67424
    1.71061
    392672
    4614412
    08059 - 258
    Enderrocat i cobert de vegetació
    08058A007000180000PP
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Les tines del Nillot es troben situats al nord de l’antiga casa del Nillot, en una petita elevació. Es tracta d’un conjunt de dos cups de vi relacionats amb el període de major auge econòmic i productiu de Castellfollit del Boix. El conjunt està format per dos cossos de planta quadrada que acullen, cadascun d’ells, una tina de planta circular amb els cairons conservats. Inicialment és va edificar la tina situada més al nord i posteriorment s’hi adossar la segona tina a la banda sud-oest. Mitjançant unes escales s’accedeix a la part superior de les tines, alhora que aquestes protegeixen la boixa. Adossat a la segona tina s’identifiquen les restes muraries del que correspondria a una estança tancada per diversos usos. Totes les estructures estan construïdes amb pedra irregular rejuntada amb argamassa.