Tina Vella de l'Alzina
Navàs

Sector nord del terme municipal
    A la masia de l'Alzina, uns 100 m al nord-est, al marge d'un camp

XVI-XIX
    Lleuger esfondrament
    BPU
    Pla Especial Urbanístic de Protecció del patrimoni i catàleg de béns arquitectònics, històrics i ambientals de Navàs (Bages), 2018. Fitxa 114.EA. Nivell 2. Conservació. Nivell 4. Ambiental / Nivell 6. AEA. Es tracta d'una fitxa genèrica sobre tines segons la qual "es protegeixen totes les tines dels diferents masos del municipi".
    08140A007000210000IP
    Jordi Piñero Subirana

Tina que es troba isolada enmig d’un paratge rural, de planta circular i excavada originalment en un gran bloc de roca. Posteriorment va ser "modernitzada" pujant l'altura de les parets per fer encabir un brescat, i arrebossant-la interiorment amb morter de calç. No es va arribar a folrar interiorment amb cairons de rajoles vidriades.

A tocar del mas de l’Alzina hi ha dues tines més modernes. Aquesta és la tina més antiga, situada més a prop dels conreus.

HERNÁNDEZ, David (2019). Web Wikipedra (codi 744, altres construccions)