Tina de l'Olivar de la Senyora
Sant Salvador de Guardiola

Al lloc conegut com la Socarrada, al sector nord del terme
    Camí que surt de Salelles direcció S-W i passa sota la C-37, uns 1800 m i després gira est i oest.

Coberta esfondrada, entorn envaït per la vegetació.
    Jordi Piñero Subirana

Tina isolada enmig d'un bosc, prop d'un antic camp que era anomenat Olivar de la Senyora. Es tracta d'una típica construcció de tines, emplaçada en un terreny amb desnivell de manera que per la part posterior es podia accedir directament a dalt de la tina i abocar-hi el raïm. La construcció és de planta rectangular, amb els murs de maçoneria i la coberta a un sol vessant, que ja no es conserva. A la part dreta hi trobem una sola tina cilíndrica, perfectament revestida amb cairons. A la part de la dreta hi ha una cambra auxiliar, a la qual s'hi accedeix per una porta emmarcada amb maó i que té quatre finestretes molt petites. Aquí és on es devien fer els treballs relacionats amb l'elaboració del vi i, tal com és habitual, seria lògic que hi hagués el forat de la boixa per on desguassava la tina. Tanmateix, no hem pogut localitzar la boixa.

Accés difícil: camí que surt de Salelles en direcció S-W, travessa al carretera C-37 i segueix a l'oest fins uns 1.800 metres. Després en una cruïlla cal prendre un camí en direcció est que després gira a l'est fins arribar a un camp. La tina es troba prop d'un caminet mig perdut en direcció est.