Tina de cal Xaupes
Rajadell

Monistrolet-Collbaix. Pla de Fals. NE del terme
    després, al peu del camí.
    Camí que procedeix de cal Lleirac (i de Fals per la Gabriela), a uns 125 m. al NE de Can Xaupes

Tina aïllada. Construcció de planta quadrada amb parets de maçoneria arrebossades, amb coberta a una vessant, actualment desapareguda. Té una porta ampla (1,65 metres) a la banda que dóna al camí. L'alçada de la paret posterior és més gran (4 metres aproximadament ) que la davantera. Hi ha una barraca a la part posterior.
    La tina és cilíndrica, amb cairons esmaltats, de 2 metres de diàmetre. Hi ha crescut un roure a l'interior.

Està inclosa a la fitxa del Mas Cal Xaupes (num. 81) del Catàleg de Masies i Cases Rurals 2014.
    Des de Rajadell no hi camí per anar a la casa. S'ha d'anar des de Fals. A la carretera de Rajadell a Fals cal agafar un trencall a la dreta on hi ha una creu i una font, i pendre una carretera en direcció la Gabriela que entra a Rajadell per Cal Lleirac, al límit termenal. Cal seguir la carretera en direcció E. La tina es troba a 125 m. al NE del Mas Cal Xaupes, en un terreny pla, rodejat de conreus, al costat de la carretera.
    Està a la wikipedra (Fitxa feta per Jordi Griera-Cors. Data: 29.5.2019. Codi: 484)

Aquesta tina era propietat del mas Xaupes.