Teuleria de Trasserra
Capolat

Berguedà
    Estan situades en el terme de l'antiga parròquia de Sant Quintí de Taravil, a l'extrem occidental de l'actual municipi de Capolat.
    Situades al costat de la carretera de Capolat a Taravil, en el Col del Pla de Trasserra.

42.075796312826
    1.7264293134212
    394650
    4658977
    08045 - 34
    Ensorrada i plena de vegetació.
    08044A007000070000SU
    Marta Sánchez Soler - Societat d'Arqueologia del Berguedà

La teuleria de Trasserra està ensorrada i en part tapada per la vegetació. Està construïda aprofitant un marge per tenir accés a peu pla a les cambres de combustió i de cocció. Els murs estan fets de pedra sorrenca en sec per la part exterior. La boca d'accés a la cambra de combustió està al costat nord-oest del nivell inferior. Aquest sector està enrunat actualment.

La cambra de cocció té planta rectangular i unes dimensions interiors de 3,75m x 4,2m. Sembla que tenia una porta a llevant.

Uns metres a ponent de la construcció hi ha una bassa d'aigua de grans dimensions associada a la teuleria.

La teuleria es troba en terres del mas Trasserra, per la qual cosa devia ser construïda i utilitzada pels habitants d'aquest.

Per estil constructiu, estaria situada al segle XVIII.