Teuleria de Cal Bertran
Capolat

Berguedà
    Està situada en el terme de l'antiga parròquia de Sant Quintí de Taravil, a l'extrem occidental de l'actual municipi de Capolat.
    Situada al costat de la carretera del Cint a Taravil, prop de Cal Bertran.

42.07714348033
    1.7069336771965
    393040
    4659150
    08045 - 41
    Enrunat i ple de vegetació.
    08044A007000010000SX
    Marta Sánchez Soler - Societat d'Arqueologia del Berguedà

Les restes de la teuleria es troben en un marge, actualment cobertes de vegetació. Es pot identificar una construcció de planta més o menys quadrada, amb murs de conglomerat, pedra sorrenca i lloses, tot unit amb fang.

La cambra de combustió hauria estat excavada en el marge, però la seva boca d'accés ja no és visible. L'accés a la cambra de cocció és al costat oest i s'hi accedia des de sobre el marge.

Les teuleries eren elements arquitectònics molt típics de les zones rurals. Com el seu nom indica, s'utilitzaven per a l'elaboració de teules. S'acostumaven a construir en zones on hi hagués aigua i argila per tenir a l'abast aquestes dues matèries.

La teuleria probablement era propietat de cal Bertran, ja que es troba en les seves terres. Tot i no tenir-ne cap menció documental el seu origen es pot situar al segle XVIII.