Terrers Torrent de l'Hostalet
Vallcebre

Torrent de l'Hostalet

L'erosió en aquest indret és constant
    OPC - María del Agua Cortés Elía

Terrers o badlands formats de capes de roca sedimentària del Cretaci Superior (Maastrichtià, fàcies Garumnià). Es tracta de capes de calcàries, lutites i margocalcàries. Zona de bosc de pi, tallada nord-oest a sud-est per torrents petits. 900 a 950 metres d'altitud. Accés fàcil a peu des de la carretera B-400 de Collet a Saldes i a continuació per la pista de l'Hostalet al quilòmetre 3,200. Hi ha un corriol que surt en direcció oest, davant de l'Hostalet.

Els terrers de Vallcebre daten al final del Cretaci i principi del Paleogen, fa entre 71 millions i 62 millions d'anys. Això correspon als estatges Maastrichtià (Cretaci superior) i Danià (Paleocé). Els badlands de Vallcebre pertanyen al Garumnià, nom donat als sediments que es van accumular en llacs pocs profunds i planes pantanoses, més específicament el Garumnià roig inferior i el Garumnià roig superior.