Terrerons
Taradell

XIV-XIX
    Pateix cert estat de deteriorament per falta de manteniment i l'entorn és ple de deixalles.
    BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

Terrerons és una masia d'origen medieval que va consolidar-se al segle XVII. Al segle XVIII fou ampliada i al segle XIX s'hi feu una gran reforma, en què fou ampliada en alçada i es van refer la façana i part de les obertures.
    És un edifici format per diversos volums superposats, dos d'ells adossats de forma paral·lela i un altre de perpendicular en un extrem de la façana. El volum principal és de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. El frontis es composa segons dos eixos d'obertures, el principal en un extrem amb un portal d'arc pla de pedra carejada amb la llinda inscrita: "1671" i una creu intercalada. Al pis hi ha un finestral d'arc pla de pedra carejada amb l'any "1832" inscrit sobre un any anterior "1642", que té sortida a un balcó de baranes forjades, i a les golfes una finestra amb llinda de fusta. A l'altre eix hi ha una petita finestra arrebossada a la planta baixa, un finestral d'arc pla de pedra carejada al pis, inscrit amb l'any "1799" i a les golfes d'arc pla arrebossat. Part d'aquest eix està tapat per un volum de dos nivells d'alçat que s'adossa de forma perpendicular a la façana. A la seva façana de migdia s'obre amb una galeria amb tres pòrtics d'arc de mig punt ceràmic i a la de llevant té una finestra d'arc pla de pedra carejada. A les façanes laterals del volum principal les finestres són d'arc pla arrebossat. A la part posterior hi ha adossat un altre volum, de planta baixa, pis i golfes però menor alçada que el principal. A la façana lateral té una finestra d'arc pla de pedra carejada amb la llinda inscrita: "1789" i el monograma de Crist intercalat. A la façana posterior té dues finestres d'arc pla de pedra carejada, així com d'altres d'arc pla arrebossat. A la part inferior hi són visibles les restes del forn de pa. Davant la casa hi ha un pati tancat entre el volum esmentat anteriorment i un cos annex de tàpia, amb una portalada a la part de llevant. El tractament exterior dels murs és de restes d'arrebossat, amb el parament de pedra visible i de maó al pis superior. A l'interior s'hi conserva la distribució original, amb la sala al pis i d'altres elements d'interès.

Està documentada des de l'any 1336.