Teix del torrent del Salt de la Núvia
Bigues i Riells del Fai

Espècimen botànic
    Ordre de 5 de novembre de 1984 (DOGC, 12.12.1984)
    Sense accés
    Moisès Guardiola i Bufí

Teix (Taxus baccata) que creix al torrent del Salt de la Núvia, a l'alçada de ca n'Adzet, entre uns pollancres.
    El teix és un arbre dioic (amb peus masculins i peus femenins), l'exemplar indicat és un peu masculí, per tant no fa fruits, ja que només els fan els peus femenins. Aquests fruits, anomenats arils, es poden veure a l'estiu, són rogencs i són comestibles però només la part carnosa, la resta és tòxica.
    Dimensions: Perímetre: 0,97 m , DBH: 0,31 m.

Espècie protegida, en estat silvestre, per la legislació catalana segons l'ordre de 5 de novembre de 1984, sobre protecció de plantes de la flora autòctona amenaçada (DOGC, 12.12.1984).

BOLOS, O i VIGO, J. (1984). Flora dels Països Catalans, Volum I. Ed. Barcino.
    Decret 47/1988 sobre la declaració d'arbres d'interès Comarcal i Local de la Generalitat de Catalunya