Teix de can Puig i Cadafalch
Argentona

Nucli urbà. Can Puig i Cadafalch.

Espècimen botànic
    Moisès Guardiola i Bufí / ACTIUM

Teix (Taxus baccata) situat al jardí de can Puig i Cadafalch, a la plaça de Vendre. El teix és un arbre dioic (amb peus masculins i peus femenins), l'exemplar indicat és un peu femení, així a l'estiu es poden veure els fruits rogencs, anomenats arils, que són comestibles però només la part carnosa, la resta és tòxica.

Espècie protegida, en estat silvestre, per la legislació catalana segons l'ordre de 5 de novembre de 1984, sobre protecció de plantes de la flora autòctona amenaçada (DOGC, 12.12.1984). Arbre inclòs dins del Decret 47/1988 sobre la declaració d'arbres d'interés Comarcal i Local de la Generalitat de Catalunya.

- CAMPENY, R. (Coord.) (1999). Auditoria ambiental municipal d'Argentona. MINUARTIA, Estudis Ambientals. - Decret 47/1988 sobre la declaració d'arbres d'interés Comarcal i Local de la Generalitat de Catalunya