Sot de les Mines
El Brull

La Castanya
    Del turó de la Torre a la riera de la Castanya.

Marc Cucurella Pinilla

Curs d'aigua d'uns 2,5 km de llargada que transcorre pel vessant vallesà del pla de la Calma, a la vall de la Castanya. Neix al pla de la Calma, prop del turó de la Torre, a uns 1260 m d'altitud. Tot seguit baixa en direcció nord-est, passant per les mines del Remei d'on rep el nom, fins que drena a la riera de la Castanya. El punt de desembocadura es troba a 644 m d'altitud, a 300 m del mas El Vilar, per tant aquest sot o torrent acumula força desnivell.

Al llarg del seu recorregut s'alimenta de cursos de poca importància.

La orografia de la zona fa que ens trobem amb una abundància de torrents que abastien d'aigua a gran part de la Plana de Vic.

CASTELLÓ I VIDAL, Joan Ignasi (1990). "El Montseny. Parc Nacional de Catalunya" a "Monografies del Montseny", n.5. Associació dels Amics del Montseny.