Societat Recreativa
Santa Coloma de Cervelló

  Baix Llobregat
  Plaça del Pi Tallat, 1
  Emplaçament
  Al nucli urbà, en un edifici aïllat entre la plaça del Pi Tallat i la biblioteca Pilarin Bayés.
  61.2

  Coordenades:

  41.3682
  2.0174
  417823
  4580098
  Número de fitxa
  08244 - 33
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XX
  Any
  1967
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Social
  Titularitat
  Pública
  Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló
  Autoria de la fitxa
  Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

  Edifici construït a la segona meitat del segle XX per allotjar la Societat Recreativa, una entitat que té com a finalitat fomentar la cultura i les activitats de caire lúdic i recreatiu.
  S'hi fan activitats durant tot l'any, i participa en les activitats culturals i lúdiques del municipi: Festa Major, Carnaval, Festa de la Cirera, etc. A més s'hi fan activitats pròpies, tallers, projecció de pel·lícules, etc.
  L'edifici disposa de diferents sales, així com d'un teatre i un bar a la planta baixa.
  Constructivament correspon a un edifici modern amb una cornisa ondulant i un rellotge a la façana. A l'interior hi destaca una àmplia escala de caragol.
  La societat disposa del seu propi grup de teatre, nascut a principis del segle passat. Als anys quaranta aquesta activitat es consolida i es crea un grup de teatre estable que no tan sols actua al municipi, sinó que fa també representacions pels pobles veïns. La inauguració de la Societat Recreativa representà un pas definitiu per l'entitat, perquè el grup disposà d'un local permanent i en condicions per fer teatre.
  Ambdós, tant la societat com el grup de teatre disposen d'un grup de Facebook on es va informant de les activitats.
  Pertany a la FAC Federació d'Ateneus de Catalunya

  A inicis del segle XIX, la colònia Güell es trobava en plena efervescència, fins i tot el 1912 la Companyia General de Ferrocarrils Catalans havia inaugurat el seu baixador a la Colònia.
  Tanmateix el nucli antic de Santa Coloma, havia tingut una evolució diferent i a mitjans del segle XX, tot i l'ús més generalitzat de l'automòbil, la manca de transport públic encara feia que es trobés relativament aïllat i fora de l'abast de grans inversions.
  Tot i això, a finals de la dècada dels 1960 s'hi havia realitzat algunes construccions importants, com la Societat Recreativa, el 1967, per part del veïnat. En aquell moment, disposava de sala de teatre-cinema, locals de reunió i pista de bàsquet.
  Substituint en part les funcions que feia el local social del carrer Padró, actualment desparegut, amb sala de teatre-cinema i bar.
  Actualment, la Societat Recreativa s'ha adaptat a les noves necessitats de la societat, i continua fent la mateixa funció. L'any 2017 va celebrar el seu 50è aniversari.