Sitja del Pla de Gallardes
Sant Martí de Tous

Camí de Gallardes a la Solana. Deixa Gallardes i seguir el camí fins el segon trencall a la dreta

Seccionada per l'actual camí
    Decret 78/2002 de 5 de març
    Núria Cabañas

Sitja situada al marge del camí de Cal Gallardes a La Solana. Presenta un diàmetre interior de 90 cm aproximadament i 70 cm d'alçada i es troba seccionada pel camí actual. Està reblerta per un nivell de cendres compacte.
    No s'ha trobat material arqueològic ni en el tall de la sitja ni al seu voltant, fet que dificulta determinar-ne una cronologia. Tampoc s'han indetificat estrutcures al seu voltant que s'hi poguessin relacionar.

No s'ha pogut concretar la cronològia de la sitja atès que no s'ha localitzat material ceràmic en el seu rebliment ni tampoc a l'entorn més immediat que pogui donar una cronologia a l'estrutcura.