Sistema de rec de la Riera
Olost

Sector sud-est del terme municipal
    A 900 metres per pista forestal de la carretera C-154, punt quilomètric 17'400.

Només es conserva el tram central de la canalització.
    Jordi Compte i Marta Homs

El sistema de rec de la Riera està situat a mig camí entre la masia que li dóna nom i el molí de la Riera, en una gran feixa delimitada amb murs de maçoneria de pedra que hi ha al sud-est de la Riera.
    Es tracta d'un sistema de rec format per una canalització que parteix pel centre la gran feixa cultivable que hi ha, permetent regar a ambdós costats de la canalització. Hi ha conservats uns 40 metres de rec, formats amb grans blocs monolítics que assoleixen els 80 centímetres d'amplada incloent al rec que hi ha picat a l'extrem, d'uns 15 centímetres d'amplada. Tot i compartir l'amplada, no tots els blocs són de les mateixes dimensions i se'n troben des dels que pràcticament arriben al metre de llarg fins als que només assoleixen els 40 centímetres. Al llarg dels 40 metres conservats hi ha dos punts on els blocs queden lleugerament separats, formant una canalització travessera que permetia passar l'aigua del costat superior a l'inferior.
    Tota la feixa cultivable travessada pel sistema de rec queda envoltada per un mur de pedra que pràcticament uneix el conjunt format per la Riera i les seves estructures adossades amb el molí de la Riera.