Sistema de rec de Boladeras
Oristà

Sector sud-est del terme municipal
    A 1200 metres per pista forestal de la carretera C-670, punt quilomètric 4'900

A causa del desús ha quedat parcialment tapat per herba i hi falten algunes peces del canal.
    Inmuebles y máquinas S.A. Camí Vall- Llosera s/n. 08550. Els Hostalets de Balenyà
    Jordi Compte i Marta Homs

El sistema de rec de Bolederes es troba situat uns cinquanta metres al sud-est de la masia, prop d'una bassa. Es tracta d'un sistema de canalització d'aigua format per diversos trams de pedres allargades i picades en forma de U que distribuïen l'aigua per regar diverses feixes. Inserit en un marge hi ha una petita habitació que presenta una porta de pedra bisellada amb la data inscrita de 1792 a la llinda. En aquesta estructura coberta hi ha el sistema que salvava el desnivell de l'aigua i la distribuïa del canal de la feixa superior al canal de la inferior.

El sistema de rec de Boladeras va ser construït durant el segle XVIII, tal com ho indica una llinda de la construcció, datada l'any 1792.