Serral dels Concos 1
Sant Martí de Tous

Camí del Coll de l'Aubareda al Mas de Tous, passat el trencall de la Roqueta al marge dret del camí

Edats dels Metalls
    La zona on aflora el material discorre un torrent que erosiona l'espai
    Núria Cabañas

S'observen diverses ascles de sílex, algunes d'elles retocades i diversos fragments de ceràmica a mà. Entre aquests es troben diverses peces sense forma ni decoració, un fragment informe amb la cara exterior allisada i una vora bisellada corresponent a un plat-tapadora que presenta decoració acanalada per l'interior. Aquesta peça és assimilable al tipus del grup de Can Gambús 1 (BF-A), datat del bronze final. Amb la informació disponible fins al moment no és possible concretar el tipus d'ocupació de que hauria estat objecte l'indret, més enllà del fet de que s'hi hauria tallat sílex en algun moment del bronze final entorn 1300-775 aC..

Altres noms: Guinardera 1

PUJOL, A. (2016). Sant Martí de Tous. Revisió de l'inventari arqueològic i estudi del poblament des de la Prehistòria fins a l'Edat Mitjana. Diputació de Barcelona.