Serra del barri del Castell
Granera

Carrer del Castell - Barri del Castell
    Al costat del restaurant de l'Esclopet, sota el carrer del Castell

Adriana Geladó Prat

Serra aïllada situada al bell mig de la zona d'aparcament dels restaurant l'Esclopet, a la banda de ponent de l'edifici. Es tracta d'una serra de ferro per treballar la fusta, formada per dues grans rodes superposades i unides per un braç arquejat, que també sosté la taula utilitzada per sostenir les peces que calia tallar o bé treballar. Al bell mig del braç arquejat hi ha el nom en relleu de l'empresa comercialitzadora: "MENNA CLARAMUNT / SABADELL-ESPAÑA". En l'actualitat, la serra està anclada damunt d'un basament rectangular bastit amb pedra, maons i ciment.

Va ser la primera serra elèctrica per treballar la fusta que va existir, aproximadament a principis del segle XX. Tipologicament es tracta d'una serra de cinta. En origen era propietat de la masia de La Riera. Fou col·locada pel sr. Pere Genescà al seu emplaçament actual.

Informació oral: Pere Genescà [Entrevista: 27-03-2019].