Sentfores de Baix
Sant Martí de Tous

Clot de la Mare de Déu. A l'est del nucli urbà.
    Camí cap a l'ermita de Sentfores, passat el pont de Cal Riba la primera masia.

Núria Cabañas

Sentfores de Baix es un edifici del segle XIX de planta rectangular amb la coberta a dues vessants amb el carener paral·lel a la façana principal. Consta de planta baixa, primer i segon pis i golfes. El frontis, orientat al nord, té la porta d'accés i dues portes més de garatge a la planta baixa i s'hi obren quatre finestres per pis i golfes. També és pot accedir a la finca per una porta d'accés a la façana de llevant de migjorn, on s'hi obren diferents finestres, principalment a l'alçada de les golfes. Adossada a la façana de ponent hi ha dos cossos amb la coberta a una vessant utilitzats com a magatzems i un pati tancat. El tractament dels murs es arrebossat de ciment de color gris.
    Davant la façana principal hi ha una cos de totxo antigament utilitzat com a granja i actualment en desús.