Senglar de Can Rossell
Torrelavit

XXI
    Disseny de Lluís Quiñones i realitzats pels veïns de Torrelavit
    Ajuntament de Torrelavit. c/del Molí, 29, Torrelavit
    Marta Rodríguez

Element de foc de bestiari popular del barri de Can Rossell de la Serra que representa de manera naturalista un porc senglar, en concret la part del bust, amb dos prominents ullals corbats i les potes davanteres. La peça presenta una estructura base de fusta de 2,50 m d'alçada en la que entra el portador de la peça, recoberta de tela marró d'imitació de pèl. La part del cap i les potes de la peça amida uns 80 cm. Presenta dos punts de foc a la boca, coincidint en la part inferior, amb els ullals de la bèstia representada. El material amb què està construït és porexpan modelat i recobert amb pintura ignífuga de colors marrons.

El Porc Senglar de Can Rosell va néixer el 2008 gràcies a un taller de construcció realitzat pels veïns d'aquest barri de Torrelavit (Can Rossell de la Serra) durant el mes de juliol, sota la direcció de l'escultor Lluís Quiñones i el projecte del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya "Tallers per la Festa", emmarcat dins de l'escola Catalana de la Cultura Popular, que consisteix en un conjunt de tallers i accions participatives amb l'objectiu de crear noves festes o acabar de completar festes ja existents. Es va triar la representació d'un porc senglar perquè es tractava d'un animal emblemàtic i molt present a les contrades del municipi, el qual no té tradició de bèsties de foc (dracs). Aquesta figura balla durant la Festa Major d'Estiu i d'Hivern de Torrelavit, així com per la pròpia Festa Major de Can Rossell de la Serra.

EL CEP (2008): "Nous elements festius gràcies a Tallers per la Festa", dins EL CEP n. 35, p. 10 (sense autoria)