Sender GR-3
Sant Bartomeu del Grau

creua el terme de nordest a sudoest
    Emplaçament

Bo
    S'hauria de vetllar per què el recorregut que transcorre dins el terme estigués en bones condicions i ben senyalitzat.
    Josep Pujades i Cavalleria

Sender de gran recorregut que, en el seu pas per Sant Bartomeu del Grau, transcorre per diversos camins del municipi. El tram 4 (GR 3TR4 va dels Munts a Sant Bartomeu passant per Santa Llúcia i Santa Perpètua; és previst que el recorregut es faci en 6 hores 15 minuts; la distància és de 27,000 m. El tram 5 (GR 3TR5 va de Sant Bartomeu a l'Estany per Alboquers, les Oliveres i Bojons; la durada prevista és de 6 hores 25 minuts; la distància és de 26,160 m.

Per a obtenir informació dels senders de gran recorregut (GR), de petit recorregut (PR) i de senders locals es pot consultar la pàgina del servei d'informació de senders de l'Associació Catalana de Senderisme: http://www.euro-senders.com/web_cat/index.htm