Sardana de Sant Pere Sallavinera
Sant Pere Sallavinera

Nucli de Sant Pere Sallavinera

Música i dansa
    Rossend Palmada i Armand Lus
    Núria Cabañas

La sardana de Sant Pere Sallavinera es va estrenar l'any 1983. La música fou realitzada per Rossend Palmada i Teixidor i la lletra per Armand Lus i Bonet.
    La lletra diu així: " Sant Pere Sallavinera; un raval assolellat; quatre pins, una riera; i un silenci benaurat. De tant en tant una alzina; ofereix al seu redol; l'ombra més fresca i més fina; sota la capa del sol. Les masies, escampades; com un pessebre gegant; amb fumeres violades; que s'enfilen ondulant. Els matins són de llum clara; i piuladissa d'ocells; Fins la quietuds amara; de claror i de cants novells. Al migdia és tan forta; la llum que no es pot mirar; i el gos que guarda la porta; té peresa de lladrar. A la tarda tot respira; un aire melangiós; i s'esllangueix una pira; de perfums i de colors. Sant Pere Sallavinera; qui et pogués enamorar; i dur-te ben presonera; com un ocell a la mà! "

Aquesta sardana també es canta per les caramelles.