Sant Salvador de Miralles
Veciana

Riera Gran
    Al sud del Molí de La Roda

Barroc
    XII- XVIII
    Dolent
    abandonada des de fa força temps, no conservava la teulada i presenta un estat ruinós força avançat.
    Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de Veciana (2007)
    Si (6117 IPA)
    08298A003000450000IB
    Jordi Montlló Bolart

Església situada en el cim d'un turó que presideix el pas de la Riera Gran. Era de planta rectangular, d'una sola nau amb capelles a un dels costats i un petit cor al que s'hi accedia per una porta lateral d'arc de mig punt adovellada.
    La part més ben conservada de l'església és el campanar, adossat a l'extrem sud occidental. És de planta quadrada, amb la coberta a dues aigües. Es pot observar les restes d'un rellotge de sol.
    A l'església s'hi accedia per una porta ubicada a la façana de migdia, adovellada amb arc de mig punt.
    Al costat de l'església hi havia la rectoria i altres dependències (corrals, cisternes i un pou de gel. També hi ha les restes de l'antic cementiri parroquial de Miralles.

La parròquia de Miralles formava part de la baronia de Segur, dels nobles de la família de calders. Després ho foren els Aguilar i des de 1791 pertany a la família Vilallonga.
    Fou construïda en el segle XII i refeta l'any 1767. La reforma es beneeix el 6 d'agost de 1767. L'any 1936, durant la Guerra Civil espanyola , va ser saquejada i cremada

SERVITJE, Jordi (2010). Veciana, on el silenci se sent. Ajuntament de Veciana.