Sant Pau, 23

Sant Pau, 23

Bo
    El Pla Especial estableix que s'ha de conservar la façana; cal, però, enretirar el tercer pis 3 metres respecte de la línia del frontis.
    Pla Especial, 288. 2006
    Ref. cad.: 62260DF0605N
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'un edifici construït entre mitgeres i estructurat en alçat en planta baixa, tres pisos i terrat pla transitable. Disposa de dos eixos verticals d'obertures, on destaca una balconada situada al primer pis, amb els angles de la llosa roms i barana de ferro de forja, amb reganyols decoratius sota del passamà i una zona de sòcol amb entrellaces geomètrics. El segon pis disposa de dos balcons ampitadors, mentre que a la tercera planta es disposen dues senzilles finestres. Corona la façana una cornisa contínua simple, lleugerament motllurada, damunt la qual s'alça la barana del terrat feta d'obra. Els nivells dels forjats hi són indicats mitjançant unes faixes motllurades simples que sobresurten lleugerament de la línia de façana. El revestiment de la façana és simple, fet a base d'un arrebossat senzill, i no s'observen elements decoratius llevat d'una baixa zona de sòcol aplacada de pedra.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 13, constituït per dos sectors ben diferenciats. D'una banda, els frontis del passeig de la Ribera que inclou arquitectura d'inici del segle XX, eclecticista i modernista i algunes construccions més recents. En segon lloc el carrer de Sant Pau amb cases de finals del segle XIX i algun exemple d'arquitectura modernista i noucentista, així com una part del carrer de Parellades relativament nova.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)