Sant Genís de Plegamans, església nova
Palau-solità i Plegamans

Isidre Puig i Boada, arquitecte.
    Catàleg de béns a protegir POUM (2015), nº 2.04. BCIL.
    Bisbat deTerrassa
    Joan Vicens Tarré/Michelle Bianco Barazarte

Es tracta d'una església d'aparença majestuosa, amb façanes de maó i disseny d'inspiració neogòtica però sobri i senzill. és obra d'Isidre Puig i Boada, deixeble d'Antoni Gaudí.
    L'edifici té una sola nau amb absis poligonal en la capçalera, dividit en set arcuacions d'arc apuntat i pilars adossats com a contraforts, amb diferents obertures conformant les ornamentacions. Aquestes obertures són en forma de rosetó en la part superior dels arcs i finestres estretes acabades en triangle, en grups de tres en la part inferior.
    Aquest cos de l'edifici es complementa amb el deambulatori de l'església, que apareix al voltant de l'absis, seguint la mateixa estructura del tancament de la nau, amb set cares i grups de tres finestres d'arcs de mig punt.
    A la part de l'entrada es situa, a l'esquerra, un petit edifici annex de planta octogonal; i a la dreta, es troba el campanar també de planta octagonal.
    L'estructura és de murs portants de maó, vistos per la cara exterior i forjats d'entrebigat de fusta.

L'església de Sant Genís es construí en substitució de l'antiga església ubicada al costat de can Gordi, en el terme de Plegamans. S'edificà a l'indret de les Cases Noves, entre els anys 1942 i 1944. El campanar, el baptisteri i el nàrtex es varen fer en posterioritat, l'any 1992.
    La porxada de la façana principal, que dóna unitat al conjunt, es va construir l'any 1998.

BUSQUETS I MOLAS, E. (1970) Plegamans: una història de deu segles. Barcelona.