Sant Crist de l'església de Sant Cugat Sesgarrigues
Sant Cugat Sesgarrigues

XVI
    Va ser restaurat per Veciana.
    Església de Sant Cugat Sesgarrigues
    Tríade scp

Crucifix de fusta tallada polícroma que presenta el cos gairebé recte, amb un detallat estudi anatòmic i de volum (gens expressionista), amb les cames lleugerament arquejades i els peus creuats. El cap decantat cap a la dreta, està a la mateixa alçada del braços, també lleugerament arquejats.

Referència cartogràfica: mapa topogràfic de Catalunya 1:5000. Sant Cugat Sesgarrigues 419-7-7 (279-127). Institut Cartogràfic de Catalunya. Segona edició: desembre 1998.

Segons Mn. Antoni Margarit el Crucifix procedeix de l'església de Les Gunyoles. Va ser canviat per altre que hi havia més gran a l'església de Sant Cugat per tal que pugués utilitzar-se en les processons, ja que la de Sant Cugat era massa gran.

ROSSELLÓ RAVENTÓS, Joan: Inventari de patrimoni arquitectònic de Catalunya. L'Alt Penedès. Generalitat de Catalunya. Barcelona 1986.