Salt de Sallent
Rupit i Pruit

Riera de Rupit - Rupit
    A l'encreuament de la riera de Rupit amb la cinglera

Xarxa natura 2000
    PEIN. Decret 328/1992, de 14 de setembre
    Adriana Geladó Prat

Espectacular salt d'aigua o cascada d'uns 100 metres de caiguda vertical, que emana de la riera de Rupit i s'estimba per la cinglera (entre el cingle de Sant Joan de Fàbregues o de l'Agullola i els cingles de Castellet i Casadevall) formant el gorg de la Trapa o del Diable. Geològicament parlant, el salt es precipita des de la cinglera calcària, la meitat inferior de la qual és de travertí. És un dels símbols identitaris de la població de Rupit.

L'element està inclòs dins dels límits de l'Espai Natural Protegit del Collsacabra.

PARÉS I GANYET, Quirze (1985). La despoblació rural i les masies del Collsacabra. Barcelona: Fundació Salvador Vives Casajuana, p. 382, 395, 493.

VINYETA, Ramon (1980). El Collsacabra. Els salts i cascades. Torelló: Celblau, p. 22-29.