Sagrada família
Gurb

Parròquies de Sant Cristòfol de Vespella i Sant Esteve de Granollers
    En algunes masies de les parròquies de Sant Cristòfol de Vespella i Sant Esteve de Granollers

Costumari
    Jordi Compte

La Sagrada Família són unes capelletes o petits temples amb les imatges de Jesús, Maria i Josep que es passen de casa en casa, significant la visita a les llars de les imatges beneïdes, una vegada al mes. Cada mes s'inicia una ruta i cada casa té la capelleta un període d'un dia, tot i que amb el pas dels anys el calendari s'ha felxibilitzat. L'estada de les capelles a les cases són motiu de reflexió i pregària i en les quals s'hi pot fer un donatiu a través d'una ranura que hi ha a la capella. A Gurb hi ha diverses capelles de la Sagrada Família que recorren les masies, tot i que el costum només s'ha conservat en dues de les quatre parròquies, les de Sant Esteve de Granollers i Sant Cristòfol de Vespella.