Safareig de Penedes
Taradell

Masia de Penedes

XVI-XVIII
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

Safareig situat a migdia de la masia de Penedes, al costat del camí que hi porta. És de planta quadrangular fet amb murs de lloses verticals, reforçats amb pilars de pedra als extrems i al mig. Al costat nord hi ha un pilar sinuós fet de carreus escairats amb el perfil motllurat, amb una aixeta metàl·lica fixada al costat de tramuntana, sota la qual hi ha una pica monolítica. Al costat trobem una llosa horitzontal on es picava la bugada. A la cara de ponent del pilar hi ha un tub metàl·lic d'on brolla l'aigua cap a una canal de pedra que omple el dipòsit.