SAFAREIG DE CAL TITÓ
Avià

Nucli antic, zona sud. Travessia carrer Padró. 08610 AVIÀ
    A l'encreuament de la baixada del carrer Padró i el carrer cap a cal Titó.

Dolent
    En ser l'únic safareig públic que es conserva a Avià caldria arranjar-ho i permetre que arribi aigua encara que sigui com a ornament i record històric.
    María del Agua Cortés Elía

Estructura rectangular de parets de maó i ciment amb un receptacle per aigua i amb la superfície superior d'una de les parets dels costats inclinada cap a l'interior per permetre rentar la roba. En el mateix costat i a una distància d'un metre hi ha un banc de maó seguit i protegit per la paret que tancava l'estructura pel costat nord. Fins fa dos anys estava cobert amb un sostre de teula a dues vessants suportat per bigues i pilars de fusta. Actualment el safareig és buit.

Es troba en molt mal estat i perilla que es comenci a utilitzar com abocador igual que passa amb la bassa contigua.

Els safareigs públics es van utilitzar a les vil·les per rentar la roba. Al nucli d'Avià existien quatre: cal Metge, cal Cota, cal Salvans i cal Titó. L'aigua que els omplia provenia del dipòsit del poble que s'omplia amb l'aigua de la riera d'Avià o les Boixes. Es desconeix la data de construcció, però es suposa que coincidiria amb la construcció de cases a l'eixample que es va fer a prop de la nova església de Sant Martí pels volts del segle XVII.

RAFART, J. (1993). Avià i el teatre. Col. L'Escambell, núm. 3. Ed. Associació Cultural El Vilatà.