Roures de Can Tobella
Esparreguera

Al voltant de la masia.

Espècimen botànic
    Ordenança municipal no fiscal n. 41, 10-1-1997.
    ArqueoCat SL- Josefa Huertas i Natalia Salazar

Conjunt de 4 roures de 10 metres d'alçària, amb una volta de canó d'entre 2,10 i 2,60 m, i una capçada de 20 m de diàmetre. Pertanyen a la família de les fagàcies, gènere "Quercus", espècie "Quercus humilis". És un arbre característic per les seves fulles densament velloses al revers i irregularment lobulades, caduques. Les seves flors masculines formen aments, i les femenines estan solitàries. El seu fruit és un aglà, però diferent al de l'alzina.
    En aquest grup es dona molt facilment la hibridació, pel que resulta difícil determinar les diferents espècies. La seva fusta és d'excel·lent qualitat. La seva escorça és rica en tamins, substàncies utilitzades per curtir les pells i evitar que es facin malbé. A més, els aglans de roure són un excel·lent aliment per al bestiar.

Edat estimada de 100 anys.

(1997): Càtaleg d'arbres d'interès local. Ajuntament d'Esparreguera. Inèdit.