Roure Gros o de la font del Roure
Sant Pere de Vilamajor

Sot de can Bacs
    A uns 30 m al nord-est de la font homònima.

Espècimen botànic
    Catàleg de béns a protegir POUM 2011, N-03, bé interès natural: BCIL
    Virgínia Cepero González

Es tracta d'un exemplar de roure (Quercus humilis) centenari, situat a les proximitats de la font del homònima.
    Fa uns 15-16 m d'alçada, una circumferència de tronc de 3,5 m i el seu diàmetre de capçada és d'uns 25-28 m (SAGRERA, 2009:20).
    Es tracta d'un roure monumental que destaca per la seva majestuositat i per les seves dimensions, pel seu espectacular tronc i la seva gran capçada arrodonida.

Considerat arbre singular (AS) pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

BELLVEHÍ, D. (1998) "El Roure, prop de 400 anys de vida". La Veu d'en Pelideu, núm. 0. Sant Pere de Vilamajor, p. 29.
    DOÑATE ARQUITECTES ASSOCIATS (2011) Catàleg de béns a protegir. POUM. Sant Pere de Vilamajor: Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor.
    FESTACATALUNYA. Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya: www.festacatalunya.cat/
    HERRERO i BARÓ, H. (2011). "El Roure Gran de Sant Pere de Vilamajor". D'aquí: la revista gratuïta de gent, racons i coses nostres, nº 1 (desembre 2011). Sant Antoni de Vilamajor: Banchs de Comunicació, p. 16-17.
    LA MONGIA DE VILAMAJOR. Punt d'informació del Parc Natural del Montseny i de Sant Pere de Vilamajor. (2013) El Roure Gros: ruta circular de dificultat baixa (fulletó). Sant Pere de Vilamajor: Diputació de Barcelona, Xarxa de Municipis. Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor.
    SAGRERA BASSA, Teresa (2009) Vols que t'expliqui Vilamajor? Sant Pere de Vilamajor: Centre d'Estudis de Sant Pere de Vilamajor, p. 20.