Roure de la Cubia
Sant Quirze de Besora

Casa de la Cubia S/N
    Emplaçament
    Al costat de l'antic camí de la Cúbia al Bosquetell al vessant sud de la serra de la Cogulera dins dels terrenys d'acampada del Solà i al costat del torrent homònim
    655,1

42.098615472512
    2.246899784008
    437726
    4661000
    08237 - 131
    Espècimen botànic
    Bo
    Arbre de característiques monumentals i centenari que es manté viu en una petita obaga al costat del camí d'accés a l'antiga casa de la Cúbia
    Xarxa natura 2000
    Natura 2000
    Àrea especial de protecció
    Es troba inclòs dins de l'àrea del PEIN (Pla Especial d'Interès Natural) de les Serres de Milany, Santa Magdalena i Puigsacalm-Bellmunt aprovat pel Decret 328/1992. Va ser declarat com a ZEPA el 2005 i incorporat a la xarxa natura 2000 que va ser aprovada el 23/09/2006 (DOGC 4735 de 6/10/2005)
    08237A001000120000BR
    Pere Cascante i Torrella

Es tracta d'un roure de grans dimensions i possiblement centenari que ha crescut al costat del camí d'accés a la casa de la Cúbia i també al Bosquetell. El roure té unes dimensions considerables amb un tronc molt gruixut d'uns 40 cm de diàmetre aproximadament i una notable copa. Antigament hauria donat ombra als prats i pastures on hii ha el pou de la casa. Actualment es troba embrossat enmig de la vegetació.