Roure de can Quatrecases
Argentona

Nucli urbà. Proper a can Quatrecases.

Espècimen botànic
    Regular
    Les fulles estan força afectades per negreta o fumagina (Capnodium oleaphillum), fong epífit que creix fent una làmina per sobre les fulles i pot arribar a recobrir tota la superfície foliar deixant-la coberta d'una capa negra, impedint que la llum del sòl arribi correctament a les fulles per realitzar la fotosíntesi.
    Ajuntament d'Argentona
    Moisès Guardiola i Bufí / ACTIUM

Roure cerrioide (Quercus x cerrioides) que creix prop de can Quatrecases, a la banda oposada del torrent de Cirés, just al marge de la carretera que va a la font Picant. Dimensions: Perímetre: 2,19 m, DBH: 0,70 m.

El roure cerrioide és un híbrid entre el roure martinenc (Quercus humilis) i el roure valencià (Quercus faginea ssp faginea), molt freqüent en aquesta zona.

- NATURA (2000): Proposta de nous arbres i arbredes d'interès monumental d'Argentona.