Roure de Can Maspons de la Vall
Santa Eulàlia de Ronçana

Camí de Can Maspons de la Vall

Espècimen botànic
    El pendent del lloc on creix fa que algunes arrels quedin descobertes.
    Marta Lloret Blackburn - Antequem S.L.

El roure de Can Maspons està situat a peu del camí que porta al mas, sobre el qual forma un túnel de vegetació amb les seves branques sinuoses.

Es tracta d'un magnífic exemplar de roure martinenc (Quercus humilis) d'una sola bessa que destaca per les seves dimensions notables. El tronc té un perímetre d'uns tres metres i té una brancada molt voluminosa, que assoleix uns 15 metres de diàmetre i que arriba fins a una alçada propera als 10 metres. L'exemplar creix sobre el marge, pel que el tronc s'inclina cap al camí i part de les arrels estan descobertes.

CABOT, J. ; MARGENAT, J.; RELATS, V. (1990). "Els arbres monumentals de la Vall del Tenes", Ronçana. núm. 155. Santa Eulàlia de Ronçana: Revista Ronçana.