Rotació quadriennal de conreus del Colomer
Taradell

Camp dels Ametllers

Tècnica artesanal
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

En el camp dels Ametllers del mas Colomer s'hi ha fet una restitució del model agrícola de rotació quadriennal o trènit. El conreu es fa de forma manual, amb ajuda de tracció animal i amb l'ús d'eines tradicionals. El cicle complet de rotació de conreus té una durada de 7 anys. L'ordre de les rotacions és el primer any es planten patates i blat de moro; el segon blat; el tercer ordi; el cinquè, sisè i setè anys alfals i trepadella.

Aquest model d'agricultura orgànica va ser practicat pels pagesos de la plana de Vic des de finals del segle XIX fins a mitjans del segle XX. Al mas Colomer s'ha recuperat des de l'any 2010 amb finalitats etnològiques, històriques, agronòmiques i educatives.