Rocar d'en Lladó
Cabrera de Mar

Rocar d'en Lladó, a la zona del Rocar Més Alt

Prehistòric
    Edats dels Metalls
    Dolent
    El coneixement és superficial, amb excepció de la sitja. No s'intueix cap resta estructural conservada
    POUM-108
    Marc Guàrdia i Llorens

Individualització de restes ceràmiques que tradicionalment s'havien considerat part del jaciment de les Brolles d'Abril. En una visita al sector de l'any 2013 es localitzà una sitja en el tall d'una camí, que havia estat eixamplat en temps recents (identificat com a Rocar 7). La sitja era de secció troncocònica i fons pla excavada en el sauló. A part d'aquesta estructura arqueològica s'han documentat 8 punts més on s'han recollits materials arqueològics, entre els que destaquen alguna destral prehistòrica. Algunes d'aquestes restes s'havien documentat en el projecte de recerca "Prospecció arqueològica sistemàtica en el Montcabrer. Poblament antic i ocupació del territori entre la riera de Cabrera i la riera de Cabrils".

L'estudi dels materials no permet fer una aproximació cronològica del jaciment, més enllà de caracteritzar els materials ceràmics amb paral·lels de l'Edat del Bronze, El Bronze Final o la Primera Edat del Ferro.

COLL, R. I BAGÀ, J. (2014): "Les restes arqueològiques del Rocar d'en Lladó", XXX Sessió d'Estudis Mataronins, novembre de 2013, Museu Arxiu de Santa Maria, Mataró, pàgs. 7-27.