Riera del Tordell
Castellnou de Bages

Nord de Castellnou de Bages
    Des de la carretera de Balsareny a Súria BP-4313, seguint el camí que passa per la Vila

Agència Catalana de l'Aigua (ACA). C de Provença, 204. 08036 Barcelona
    Marta Lloret Blackburn

La riera del Tordell inicia el seu pas pel municipi de Castellnou de Bages provinent de Navàs i, després d'un recorregut aproximat d'uns 5000 metres, entra al municipi de Súria, on desemboca al riu Cardener. La riera transcorre pel nord de Castellnou seguint un recorregut de desnivells amb trams de masses rocoses que s'han erosionat amb el pas de l'aigua. Al seu pas pel municipi, la riera té un cabal força irregular, amb alguns trams pràcticament eixuts i d'altres amb cabal continu, tot i que el més habitual és que tingui el cabal continu. Al seu pas per la Vila d'Argençola, la riera va ser remodelada a principis del segle XX per a convertir-la en un embassament artificial amb una sèrie de rescloses avui dia encara visibles. Cal afegir que l'acció erosiva de l'aigua de la riera del Tordell, al seu pas per Súria, ha deixat al descobert l'anomenada Falla del Tordell, que ha esdevingut una zona d'interès geològic.

També s'anomena riera de Castellnou, d'Argençola, de Sant Cugat o de les Vilaredes.