Riera de Vallbona

Zona Urbanització Rat Penat

Sense data
    Dolent
    La zona fou afectada durant el 2005 pels efectes d'un cap de fibló, que va malmetre la flora de la zona, entre d'altres, pins de gran envergadura, que van quedar afectats.
    Departament de Medi Ambient i Habitatge. Av. Diagonal, 523-525. 08029-Barcelona.
    Laia Massansalvador Soler

Es tracta de la llera d'una riera sense aigua superficial. Neix al Turó de Vallbona i mor a la Punta de Vallbona, a la platja de les Botigues. La llera de la riera, segueix la Serra de Ripoll, el Puig de l'Olla i el Turó de Vallbona, i acull tota la estratigrafia geològica fins al Cretaci. Entre la fauna que hi abunda és destacable el Picot verd, i la flora és la pròpia de la zona del Garraf: pi blanc, matollars, esbarzers, i destaquen en el darrer tram garrofers i algun margalló.

La Riera de Vallbona, està afectada per les instal·lacions de la Urbanització Rat Penat i per la carretera A-16.

LUNA I TOMÀS, Gonçal (2004). "Parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix". Barcelona : Diputació de Barcelona.