Riera de Tona
Malla

Sector de llevant del terme de Malla

Normes subsidiàries al Planejament (DOGC 02/07/1993)
    Agència Catalana de l'Aigua. C. Provença, 204-208. 08036 Barcelona
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

La riera de Tona és un curs petit d'aigua que neix al nord est del nucli de Tona, en la unió entre dos torrents. Transcorre pel costat del mas Gorombau i passa entre els termes de Malla i Taradell. Després de passar a llevant del Prat i el Tei, és creuada pel carril ferroviari i desemboca poc després, a l'alçada del molí del Ral, al riu Gurri. Es tracta d'un curs fluvial amb pendents poc pronunciats i un cabal d'aigua continu, generalment més abundant a la primavera i la tardor. La flora predominant és la vegetació de ribera, que transcorre entre camps i boscos en bona part del seu recorregut. També hi ha una considerable diversitat faunística, destacadament d'ocells, amfibis, rèptils i insectes.