Riera de Relat
Avinyó

Sta. Eugènia de Relat
    paral·lela a la carretera d'Avinyó a Sant Feliu Sasserra

Govern d'Espanya Avda Puerta de Hierro, s.n. 28071 - Madrid
    Marc Cucurella Pinilla

La riera de Relat és un curs d'aigua afluent per la dreta a la riera Gavarresa, que neix al Serrat dels Morts, al Lluçanès. Travessa els termes d'Oristà, Sant Feliu Sasserra, passa per Sant Marçal de Relat i Santa Eugènia de Relat i desguaça a prop d'Avinyó, a l'alçada del Pla de la Coromina. El seu curs total dins del terme d'Avinyó és de 7 quilòmetres aproximats. El seu curs no és massa serpentejant i està envoltada de camps a banda i banda, tot i que la carretera d'Avinyó a Prats passa constantment pel lateral o per sobre de la riera, donant lloc a gran quantitat de ponts.

- VILASECA I FONT, Eudald (2007). Les fonts del terme d'Avinyó. Avinyó, Grup Ecologista d'Avinyó.