Riera de Llitrà Santa Margarida i els Monjos

Al SE del nucli dels Monjos.
S'hi accedeix fàcilment des del pont de l'Escarrabina, a la N-340

Regular
Al llit de la riera s'observen residus sòlids urbans. El nivell de terbolesa de l'aigua és important en el moment del treball de camp d'aquest estudi.
Tríade scp

La Riera de Llitrà entra per SE del nucli dels Monjos per anar a desembocar al riu Foix. Des que travessa per sota el pont per on passa la carretera N-340, el seu curs traça una zona d'interès on es poden observar espècies vegetals típiques de ribera i també de l'albereda i els alzinars. S'hi poden observar exemplars de plàtans i oms, alguns d'aquests últims afectats per la malaltia de la grafiosi. En el sotabosc hi predominen l'heura, les falgueres, les vidalbes i les canyes. Destaca una plantació de pollancres que ve a enriquir una zona molt interessant des del punt de vista natural.