Riera de la Tomba
Taradell

Sector de xaloc del terme municipal

POUM de Taradell, 2009 (Article 244 de Protecció hidrogràfica)
    Agència Catalana de l'Aigua. C. Provença, 204-208 08036 Barcelona
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

La riera de la Tomba és un curs petit d'aigua que té el seu naixement en diversos torrents, entre els quals el de la Vallmitjana amb els seus embassaments és el principal. Tanscorre per la vall de la Vallmitjana, segueix pel costat de ponent del nucli de Taradell i a l'alçada del Vapor s'uneix amb el torrent de Mansa per formar la riera de Taradell. Es tracta d'un curs fluvial amb pendents poc pronunciats, que transcorre entre afloraments de roca que l'aigua ha anat perfilant. El cabal d'aigua és discontinu, generalment més abundant a la primavera i la tardor. La flora predominant és la vegetació de ribera, que transcorre entre camps i boscos en bona part del seu recorregut. També hi ha una considerable diversitat faunística, destacadament d'ocells, amfibis, rèptils i insectes.