Retaule del Carme de l'església parroquial de Gaià
Gaià

Església parroquial de Santa Maria de Gaià, al nucli de Gaià
    Carretera de Prats de Lluçanès (BV-4401), km. 5

Recinte tancat
    Bisbat de Vic
    Jordi Piñero Subirana

Retaule dedicat a la Mare de Déu del Carme, emplaçat en una capella lateral sud de l'església parroquial de Gaià. Procedeix de la masia del Soler de Lloberes, de Gaià. Consta d'un altar de fusta decorat amb pintura i, a la part superior, una fornícula rectangular emmarcada amb una estructura arquitectònica d'estil clàssic, amb frontó partit. A la fornícula hi ha una imatge policromada de la Verge. Aquest retaule podria ser una obra dels segles XVIII o XIX.
    El 1957 es va procedir a la part final de la restauració de l'església de Gaià, que havia estat malmesa durant la Guerra Civil. Llavors es va instal·lar el retaule major, procedent de l'església de Sant Pere de Montgrony (Ripollès), i també aquest retaule, procedent del Soler de Lloberes.

Propietat privada. Accés públic

BADIA, Josep M i altres (2016). "Arquitectura", Gaià, t'estimo. Reviu Gaià, Grup de Recerca, Gaià, p. 175.