Retaule de Sant Magí
Sant Pere de Ribes

Sant Pau

Barroc
    Bisbat de Sant Feliu de Llobregat. Pl. de la Vila 11, 1r 1a. 08980 Sant Feliu de Llobregat
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

El retaule de Sant Magí està situat en una capella lateral de l'ermita de Sant Pau. Es composa de dos nivells i d'un sol eix, presidit per una gran fornícula que acull la imatge de Sant Magí. Sota seu hi ha l'altar on hi ha representats els atributs de Sant Isidre, a qui estava dedicat originament el retaule. La fornícula està custodiada per quatre grups de columnes per costat, que sostenen el segon nivell. En aquest hi ha una imatge del Sagrat Cor i queda rematat per un capcer semicircular. La tècnica del retaule és de talla de fusta daurada i policromada.

Originalment, aquest retaule estava situat a l'Església Vella de Sant Pere i estava dedicat a Sant Isidre, patró dels pagesos. Quan va traslladar-se a l'ermita de Sant Pau va canviar d'advocació per la de Sant Magí.

VICENTE, J. (1998). Els Retaules Barrocs de Ribes. Segles XVII i XVIII. Sant Pere de Ribes: Ajuntament de Sant Pere de Ribes.