Retaule de la Mare de déu del Roser
Vilanova del Vallès

Barroc
    Bisbat de Terrassa. C. Vinyals, 49 - 08221 Terrassa (Barcelona)
    Joan Vicens i Tarré
    Ana Requejo Alonso

Retaule de cinc plafons amb la imatge moderna de la Verge del Roser al centre. Els relleus són daurats i estufats. El cos inferior té dues escenes i és de tamany superior que el cos de dalt. S'hi representa l'escena de l'anunciació a Maria amb tots els atributs de la iconografia tradicional, i l'escena de l'adoració dels pastors. El cos superior té tres taules, la central sobrepassa les laterals. S'hi representen escenes dels evangelis apòcrifs referents a Maria: l'assumpció, la Verge entre els apòstols i la coronació.

El retaule està dedicat a la Verge Maria. S'esmenta per primera vegada l'existència d'un altar dedicat a Santa Maria en la visita del 25 d'agost de 1498. El retaule es va fer l'any 1628 i es va daurar el 1641. Es desconeix el seu autor.

COMAS, Carme, Inventari de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, Generalitat de Catalunya, Inèdit, 1987. GARCIA-PEY, Enric, Recull Onomàstic de Vilanova del Vallès, treball inèdit, Vilanova del Vallès-Granollers, 2002. MARTI BONET, El Vallès Oriental, Catàleg monumental de l'arquebisbat de Barcelona, pàg.613-619.