Restes d'habitat de la Roca del Corb
Matadepera

Entre La Barata i la Torre Salvans
    Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac

Dolent
    Malgrat queden algunes estructures muràries, els indicis observats de rebaixos importants en el terreny, sembla que s’hauria dut a terme una excavació no autoritzada.
    08119A005000090000YK
    Jordi Montlló Bolart

Restes d’una construcció de planta rectangular situada al nord-est de la Roca del Corb, en la prolongació d’aquest gran bloc de conglomerat que s’estén cap a la riera de les Arenes.  L’accés es fa entrant pel bosc, seguint un corriol que mena des del Torrent Roig cap al recollidor de la Torre Salvans. Un cop allí, seguir el corriol en direcció nord est una quarantena de metres i entrar sota els arbres que separen els dos vessants. Al dessota d’unes alzines, hi ha les restes visibles de dos murs d’un metre d’amplada per 0’80 m d’alçada màxima. L’escaire és perfectament visible. La llargada dels murs és de sis metres pel més llarg i d’1’20 pel més curt. L’espai rebaixat per una excavació furtiva senyala una estructura rectangular d’entre sis a vuit metres de llargària per uns cinc d’amplada.

Les úniques restes observades corresponen a estructures muràries, a excepció d’una peça de 0’20 m de costat amb l’exterior arrodonit; Una cara plana i l’altre més bombada, que podria correspondre a una pedra de moldre.

Aquestes restes, en el mapa interactiu de Ramon Suades i Jordi Senyal (2020), consten amb el nom de "Ruïnes de la Torre del Salvans", tot i que pertanyen a la finca de La Barata.

SUADES, Ramon; SENYAL, Jordi (2020). Mapa Interactiu de Sant Llorenç del Munt i serra de l’Obac.