Restes del Mas Turó
Monistrol de Calders

a l'est del poble, a la Daina, vers el nord-est del Molí d'en Sala i en un pla sobre la pista.
    en un pla situat per damunt la pista que porta de Monistrol a Granera.

les restes conservades visibles són escasses, tot i que hi ha un volum destacat d'enderroc.
    Sara Simon Vilardaga

Restes d'estructures entre les que s'hi identifiquen les traces d'alguns murs i el pla d'una era, el conjunt sermbla que pot correspondre a les restes d'un mas.

Autor de la imatge: Gustau Erill Pinyot.

Segons explica Gustau Erill, en la recerca per diferents arxius, ha recollit diverses referències documentals al Mas Turó que permenten apuntar una cronologia relativa del segle XVIII com a possible origen del mas. La confrontació de les notícies referides al mas amb la ubicació d'aquestes restes fa pensar que es podrien correspondre al Mas Turó.
    Entre altres, una de les referències documentals recopilades per Gustau Erill (ACA, Manual Notarials Francesc Pujol i Ferrer, Notari públic de Moià, Manual 1758, f. 189 v.) recull l'establiment en emfiteusi de Josep Rubió, treballador del mateix lloc, a primera rabassa, una peça de terra erma d'una quartera i sis quartans al Sot de la Dayna, que és de pertinença del Mas Turó, derruït i unit al de Rubió.