Restes de la resclosa de Vall-llosera
Balenyà

Davant del molí

X
    Només en queden les restes.
    Marta Lloret Blackburn- Antequem, S.L.

Al davant del molí de Dalt de Vall-llosera, a peu del torrent, hi ha les restes d'una antiga resclosa medieval. Es tracta dels forats tallats a la roca natural del llit del riu, seguint una línia perpendicular al mateix. Són de forma quadrangular (excepte un de circular), on s'hi fixaven els troncs de fusta de la resclosa.

Al sector de Vall-llosera hi trobem documentats dos molins i les seves rescloses des de l'any 953, en motiu de la donació d'un alou situat a Vall-ossera. Vers el segle XVIII, es va construir un nou molí en aquest sector, que al segle XIX va funcionar com a farinera. Per la seva situació i característiques, les restes de la resclosa formarien part del molí primitiu. Segons un testimoni gràfic, a principi del segle XX la resclosa encara existia.